אבטחת וידאו – הקלטת וידאו דיגטלי
הוא לב מערכת המעקב שלך ולכן הוא מרכיב קריטי במערכת האבטחה כולה. להלן 10 טיפים שיעזרו לך להפיק את המירב מרכישת מערכת ה-DVR שלך:
1.בחר את הציוד ואת תכונותיו בהתאם
התחל בלבדוק את צרכייך להקלטת הוידאו ותיעוד, שאל את עצמך האם אתה זקוק ל- DVR עם הרבה ערוצים על מנת לתמוך בכמות מצלמות גדולה בשביל לעקוב אחרי מספר בניינים וכניסות? האם אתה צריך DVR עם שטח זיכרון גדול או יכולת שליטה מרחוק בשביל לנהל את מערכת המעקב?
2. בחר מערכת DVR עם המספר האופטימלי של הערוצים לצרכייך
כאשר אתה בוחר את ה- DVR שלך, וודא שיש לך את מספר הערוצים שאתה צריך לצרכייך העכשוויים וגם העתידיים.
DVR אנלוגי
רוב המערכות ה- DVR האנלוגי בעלות קיבולת של 4, 8 ו-16 מצלמות. מומלץ ביותר לבחור במערכת DVR עם יותר ערוצי מצלמה מהצורך שיש לך עכשיו; על מנת לשמור על אופצית הוספת מצלמות נוספות למערכת האבטחה ולעמוד בצרכי אבטחה גדולים יותר בעתיד.
DVR היברידי
עם מערכת DVR היברידית ניתן לעשות שימוש במערכת אנלוגית קיימת, ולהנות מיכולת המעבר למערכות מבוססות IP או HD. חשוב לוודא שמערכת ההקלטה הדיגיטלית שאתה בוחר היא בעלת כניסת IP אנלוגי או HD בהתאם לצרכייך.
3. הגדר את מקצב הפריימים הנכון
קצב הפריימים הוא מספר הפריימים שמערכת ה-DVR יכולה להקליט כל שנייה ברזולוציה קבועה. מספר נמוך של פריימים מקליט פחות את התנועה המציאותית אך במקביל מאפשר ל-DVR להקליט פרקי זמן ארוכים יותר, ודורש פחות יכולת עיבוד, כוח ואחסון מאשר קצב פריימים גבוה. קצב פריימים גבוה הוא מכיל יותר פרטים, תנועה מציאותית אך דורש גם יותר כוח ושטח אחסון.
4. מערכת ה-DVR עם אופציית שכתוב
מגוון מערכות DVR מספקות את האופציה להגן מפני שכתוב ויפסיקו את ההקלטה ברגע שהכונן הקשיח התמלא. אם ישנו צורך שמערכת ה-DVR תמשיך להקליט, תאלץ להפעיל את אופציית השכתוב שיאפשר למערכת ההקלטה להמשיך להקליט על וידאו שצולם בעבר ברגע שהתמלא הכונן הקשיח.
5. הפוך את מערכת האבטחה DVR למאבטח
לחלק ממערכות ה-DVR יש כניסות ויציאות שניתן לשלב במערכת האזעקה הקיימת. מערכות אלו יכולות להשתלב עם מגוון יכולות כמו גלאי תנועה, מערכת התרעת אובדן אות ועוד. ניתן לומר שיכולות מוטמעות במערכת האבטחה הן למעשה מאבטח אישי במשרה מלאה.
גלאי תנועה
אופציית גלאי התנועה במערכת ה-DVR נותנת לך להגדיר מראש אזורים לכל מצלמה ולתכנת את המצלמה כך שתתחיל להקליט רק כאשר זוהתה תנועה בטווח שלה, דבר שיוצר חיסכון בכונן הקשיח והקלטת וידאו בתנאים אופטימליים. היכולת הזו מאפשרת לך לקבל התרעה על ידי אזעקה ובנוסף קבלת מייל או הודעה כאשר ישנה תקרית שדורשת התייחסות.
אובדן אות
חלק ממערכות ה-DVR כוללות מערכת אובדן אות שמתריעה כאשר אות המצלמה אבד עקב בעיות כמו נפילת מתח, מזג אויר, חבלה פלילית או תקריות אחרות. התכונה הזו מאפשרת לך להפעיל הקלטה עם מצלמות אחרות או להפעיל אזעקה במכשיר חיצוני.
6. הקלטת אודיו
הקלטת אודיו עם הוידיאו היא תכונה מעולה. רוב מערכות ה-DVR מגיעות עם יכולת הקלטת אודיו, המאפשרות לך להוסיף מיקרופון באיכות גבוהה או להשתמש במיקרופונים המובנים בתוך מצלמות האבטחה.
7. וודא שמערכת ה-DVR שלך חסינת חבלות
השתמש בסיסמא. הסווה את מערכת ה-DVR ו/או השתמש בנעילת ההגנה של מערכת ה-DVR על מנת למנוע גישה לא מאושרת להקלטות הוידיאו. יצירת מתחם מוגן למערכת ה-DVR תיעזור להגן על הציוד שלך מתאונות ונוזלים.
8. הגן על ההשקעה שלך ממתחים לא יציבים וכשלים
מומלץ להגן על ההשקעה במערכת ה-DVR ולחבר את המערכת למערכת מתח קבוע (אל-פסק UPS) על מנת למנוע שיבושי הקלטה ושיבושי מתח. מומלץ לבדוק בתכיפות את ספק הכוח (UPS) ולוודא שהסוללה טעונה במלואה ואין נוריות אזהרה דולקות.
9. גישה וניהול מערכת ה-DVR מכל מקום
רוב מערכות ה-DVR המודרניות מגיעות עם יכולת גישה וניהול מרחוק דרך המחשב הנייח, מכשיר הסלולר או הטבלט. בעזרת גישה מרחוק, תוכל לצפות בוידיאו המוקלט במערכת ה-DVR דרך האינטרנט או באפליקציה בסמארטפון. ראוי לציין כי אינטרנט עם מהירות גלישה גבוהה הוא הדרך הטובה ביותר לגישה וניהול מרחוק של מערכת האבטחה שלך.
10. היה מוכן לפרוק את הוידיאו שלך (ואודיו)
חלק ממערכות ה-DVR מגיעות עם אופציית פירוק המידע, כך שתוכל לטעון את המידע ממערכת ה-DVR ל- DVD בעזרת דיסקונקי (USB FLASH DRIVE). פריקת המידע חשובה במיוחד להעברת מידע מעקב לסוכנויות חוק וסוכנויות אחרות לצורך ראיות במידה ובוצעה עבירה כלשהי.
באדיבות, צוות פורטל מצלמות האבטחה של ישראל